Op deze pagina's staat netjes achter elkaar hoe een huwelijk in de katholieke Kerk verloopt. Er zijn gedeelten die zonder meer vast liggen. Dat staat steeds duidelijk aangegeven. Door met deze internetpagina te werken krijgen jullie vanzelf inzicht in de opbouw van de viering . Er zijn ook gedeelten die weliswaar vast liggen, maar waarvoor je uit bepaalde teksten mag kiezen.

Lees de teksten eerst rustig door, en praat er ook maar eens over met elkaar. Maak dan zelf je keuze. Op een goede manier bezig zijn met de viering, kan ook iets betekenen voor je verdere eigen voorbereiding!

  

Wat betreft de muziek: Bespreek vooraf met de priester wat kan en niet kan; niet alle muziek is namelijk geschikt als ondersteuning van de eucharistieviering.

 

De teksten in de map (knop huwelijksmap) zijn allemaal genummerd, zodat je gemakkelijk overzicht hebt, en aantekeningen kunt maken van je persoonlijke keuze.

 

De toelichting is steeds met cursieve tekst aangegeven.

Bij de teksten die door de priester of diaken wordt uitgesproken, staat "Pr/Di:" . Als een diaken de huwelijkssluiting doet, moet er "Di:" blijven staan; als een priester dat doet, moet er "Pr:" staan.

 

Het werken met internet is natuurlijk geen geheim voor je; anders zou je deze pagina's niet kunnen zien. Het knippen en plakken van teksten kan dan ook geen belemmering zijn om een mooi trouwboekje te maken. Om je te helpen het op boekjesformaat te maken, kun je op de onderstaande knop klikken (knop sjabloon) , dan opent er een Word-bestand op A5-formaat, met paginanummers en de indeling vooraf ingeprogrammeerd. Op de lege plekken kun je dan de teksten naar keuze invullen.

 

 

  Huwelijksmap Word Sjabloon Boekje Word

 

 

Voor wie kiest om de gezangen door een parochiekoor te laten verzorgen, zijn er liederen beschikbaar.

Zie achterin de map.

 

De  priester  of diaken die jullie huwelijk gaat begeleiden is natuurlijk bereikbaar voor alle eventuele suggesties. Succes!