Niet iedereen heeft de behoefte om veel te lezen. Toch... wie een diploma wil halen, moet ook een degelijke opleiding volgen. Wie een bepaalde sportprestatie wil bereiken, moet veel trainen. Wie gaat beleggen, leest de kleine lettertjes van het prospectus voor hij zijn geld ergens in steekt. Wie voor de Kerk wil trouwen, en de mogelijkheid heeft, moet zichzelf degelijk voorbereiden. Het gaat toch om een grote stap in je leven? Dan hoeven we niet te lui te zijn met informatie !

 

Daarom via deze pagina een heleboel achtergrondinformatie -  voor de nieuwsgierige bruid en/of bruidegom !

 

 

 

opsommingsteken

Wat zegt de Kerk over huwelijk, sacramenten, gezin en seksualiteit? Wie graag stevige kost verwerkt, mag stukken lezen uit de Katechismus voor de Katholieke Kerk, die over het huwelijk, en de beleving van de menselijke seksualiteit gaan. U kunt de volgende nummers lezen: nrs. 1601-1666 en 2331-2400, door hier te klikken.  De integrale tekst van de Katechismus vindt u bij rkdocumenten.nl (Stichting Interkerk). Als u deze huwelijksvoorbreiding off-line gebruikt (cd-rom), dan heeft u daarvoor wel een internetverbinding nodig.

 

opsommingsteken

Wat is geloven eigenlijk? Wat moeten we denken van God: Vader, Zoon en heilige Geest? Wat zijn sacramenten? Wat is de zin van zoveel geboden? Wat is bidden? Allemaal vragen die je kort beantwoord ziet in het Spoorboekje naar God, een mini-geloofscursus voor jonge mensen. 

 

opsommingsteken

Het document Familaris Consortio  van Paus Joahannes Paulus II, over het gezin; te lezen op de internetpagina bij rkdocumenten.nl (Stichting Interkerk). Als u deze huwelijksvoorbreiding off-line gebruikt (cd-rom), dan heeft u daarvoor wel een internetverbinding nodig.

 

opsommingsteken

Een artikel over concrete gezinsspiritualiteit in deze tijd, uit het tijdschrift EmmaŁs.

 

opsommingsteken

Een artikel over huwelijkstrouw, uit het tijdschrift EmmaŁs.